سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کاغذ دیواری و لمینت و قرنیز - ابزارهای دکوراسیون داخلی

قرنیز چوبی

قرنیز پارکت لمینت چیست ؟

 در بخش های دیگر سایت با انواع پارکت چوبی و پارکت لمینت آشنا شدید. اما حال می خواهیم ببینیم قرنیز چیست؟ قرنیز لایه یا نوار کوچکی از جنس چوب، سنگ، پلاستیک و یا سیمان است که در این بین قرنیز های چوبی بدلیل کیفیت بالای ساخت و زیبایی شان، پرطرفدارترین و محبوب ترین نوع هستند. به خصوص برای خانه هایی از کفپوش پارکت لمینت در آنها استفاده شده این امر اهمیت زیادی دارد. 

امروزه استفاده از قرنیز به دلایل مختلفی در ساختمان ها و خانه ها صورت می گیرد. از جمله زیباتر شدن محل برخورد کف اتاق با دیوار، پوشاندن لایه بیرونی و ظاهری پایین  دیوارها (معروف به نازک کاری) در برابر صدمات فیزیکی مانند برخورد کمد و یا مبل به دیوار، محافظت از دیوار در برابر موادی که ممکن است منجر به پوسیدگی و آسیب رساندن به آن شوند مانند آب و رطوبت و پوشش دادن فضای بین آخرین پارکت چوبی و دیوار. در عین حال استفاده از قرنیزهای زیبای چوبی می تواند موجب زیباتر شدن و ایجاد جلوه خاصی در آن شود. 

معمولا لایه های قرنیز با استفاده از چسب های مخصوص به پایین دیوار، بخش به بخش و تکه تکه با دقت توسط کارگران چسبانده می شوند. 

قرنیز

انواع قرنیز: 

- قرنیز چوبی : همانطور که گفته شد، بهترین و زیباترین نوع قرنیز است به خصوص اگر هم رنگ و یا هم جنس پارکت لمینت بکار رفته در کفپوش آن فضا (سالن، اتاق و یا...) انتخاب و بکار گرفته شود. توصیه ما این است که از این نوع قرنیز در منزل استفاده کنید. این نوع قرنیز معمولا دارای ارتفاع 8، 10 یا 12 سانتی متر هستند. 

- قرنیز سنگی : این نوع قرنیزها از سنگ ساخته می شوند و عموما زیبایی قرنیزهای چوبی را ندارند اما برای مکان هایی که کفپوش آنها سنگ است، تا حدودی مناسب می باشد. معمولا ارتفاع قرنیز سنگی بین 10 تا 15 سانتی متر است. 

- قرنیز های پلاستیک (PVC) : همانطور که از اسم این نوع قرنیزها پیداست، جنس آنها از پلاستیک است و شاید مزیت این نوع قرنیز نسبت به سایر انواع آن، این است که بعضی از انواع آن می تواند رنگ شفاف داشته باشد و چندان به چشم نیاید. این نوع قرنیزها بیشتر مناسب جاهایی هستند که کفپوش سنگ و یا سرامیک دارند. 

قرنیز چوبی

 

قیمت قرنیز معمولا به متر حساب می شود و بسته به متراژ فضایی که در خانه می خواهید با کمک قرنیز پایین دیوارهایش را بپوشانید، پول پرداخت می کنید. قرنیزهای چوبی بکار رفته در خانه ها، همانند همانند بسیاری از پارکت لمینت ها از نوع MDF می باشند. این نکته بسیار اهمیت دارد که برای خانه هایی که در آنها از کفپوش هایی مانند پارکت چوبی و یا پارکت لمینت استفاده شده، در زمان نصب ممکن است فاصله کوچکی بین آخرین تایل لیمنت و دیوار ایجاد شود. بهتر است که این فضای خالی بعدا پر شود تا تبدیل به محلی برای انباشت باکتری و گرد و خاک نشود. از اینجاست که اهمیت به کار بردن قرنیز در خانه مشخص می شود چرا که این کار علاوه بر زیبایی، می تواند در سلامت و بهداشت فضای خانه نیز تاثیر مستقیم داشته باشد. 

 

چسباندن قرنیز

 

استفاده از قرنیزهای چوبی نه تنها برای مکان های دارای کفپوش پارکت و لمینت، بلکه حتی برای خانه هایی هم که کفپوش سرامیک و یا سنگ دارند نیز مناسب است و می تواند موجب زیباتر شدن پوشش پایین دیوار شود. همچنین در صورتی که دیوار بر اثر رطویت و یا ضربه و صدماتی از این دست، دچار ریزش گچ و آسیب دیدن سطح آن در بخش های پایین شده باشد، براحتی با استفاده از قرنیز می توان آنرا پوشاند. به این ترتیب به قول معروف با یک تیر دو نشان را خواهید زد. 

معمولا قرنیز ها بنا به نوع ساخت آنها و کاربردهایشان، دارای ارتفاع های مختلفی هستند از جمله 7، 8، 10 سانتی متر و یا بالاتر (مثلا 12 و 15 سانتی متری)  که بنا به سلیقه خود و یا جنس موجود در بازار می توانید آنرا تهیه و نصب کنید. 

 

قرنیز چوبی دیوار

 

همچنین ضخامت قرنیزها نیز معمولا 12 ، 14 و یا 16 میلی متر است. تنوع رنگ قرنیز ها هم یکی از مزایای استفاده و بکار گیری آنهاست. برای انتخاب رنگ هم بنا به سلیقه خود می توانید از قرنیزهای تیره، روشن و یا رنگ های ملایم استفاده کنید و طوری این کار را انجام دهید که رنگ آن با رنگ مبلمان، در و دیوارها و حتی با رنگ کفپوش خانه همسان و یا متضاد باشد. گاهی متضاد بودن نوع رنگ ها می تواند جلوه زیبایی به خانه ببخشد و دیوار و در کل فضای آن جا را زیباتر و دلبازتر نشان می دهد. در نهایت اگر دیدید که رنگ قرنیز پس از نصب چندان با فضای اطراف آن سازگار نیست، می توانید براحتی آنرا رنگ کنید.

 

مثلا اگر کفپوش شما به رنگ های روشن است، می توانید از قرنیز تیره و یا در برعکس اگر کفپوش بکار رفته تیره رنگ است از قرنیز روشن استفاده کنید. همین تنوع رنگ مسلما می تواند کمک بزرگی به فضای خانه و تنوع رنگ در آن باشد. 

 

رنگ قرنیز 

 

برای نصب قرنیزها معمولا از چسب های قوی و مقاومی استفاده می شود منتها برای هر نوع  قرنیز از یک نوع خاص استفاده می شود. مثلا برای چسباندن قرنیز چوبی بر روی دیوار از چسب چوب استفاده می شود. (البته برای این کار از نوعی پیچ به نام پیچ TN هم استفاده می شود) و یا برای نصب قرنیز سنگی از چسب کاشی استفاده می شود. برای نصب و چسباندن قرنیزهای پلاستیک هم معمولا از چسب های سیلیکون که بسیار قوی هستند، استفاده می شود.

منبع : قرنیز چوبی دکورچوب